HTML

Day2Day - Mindennapi tekerés

A sisakkamera rögzít mindent, a necces helyzetek pedig megmaradnak okulásul, esetleg bizonyítéknak.

Friss topikok

  • kovácske: ha ki tudod kerülni lassítás közben, akkor nincs gond, kár mérgelődni. mivel a gyalogos 1, puhább ... (2012.02.21. 01:12) Fájó tahóság
  • Perillustris: @Aabroncs: "ha én autóval a fentiek alapján járok el, hány kerékpáros hal meg" Egy sem. (2011.05.02. 21:54) Ki a faszszopó?
  • Alfagumi: Na ezt be is fogom vezetni és akkor nincs vita:-) (2011.05.02. 18:01) Autó a bringaúton
  • Közöd?? (törölt): mi ez a kurvanagy kattogás?? (2009.10.15. 10:13) Majdnem mindenre figyelő
  • Közöd?? (törölt): @suzukiexpert: perszehogy számít, szuzuki hamarabb összetörik mint egy biciglis xD (2009.10.15. 10:12) Se hall, se lát

Linkblog

Jobb, mint soha?

2008.10.02. 22:58 Perillustris

Az elsuhanó bringás két lényeges szabályt szegett meg: forgalmi okból megálló jármű mellett haladt el, azaz mellettem, aki egyébként intettem az autósnak, hogy menjen, észrevettem. Szerencsére ő látta a barmot, s észlelte, hogy az nem fogja megadni a jobbkéz szabály alapján neki járó elsőbbséget.

Remélem nem lepődik meg, ha egyszer valaki nem lesz ilyen figyelmes. Ezúton kérek minden járművezetőtől elnézést a hozzá hasonló ön- és közveszélyes barmok miatt. 

2 komment

Címkék: szabálytalan bunkó, bicikli, sisakkamera, kerékpár, jobbkéz, elsőbbség,

A bejegyzés trackback címe:

https://day2day.blog.hu/api/trackback/id/tr58919847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szivacs 2008.10.03. 18:02:33

"Szerencsére ő látta a barmot, s észlelte, hogy az nem fogja megadni a jobbkéz szabály alapján neki járó elsőbbséget." szerintem alapból nem számított az autós arra, hogy bárki is (értsd: autoval. nemhogy bicajjal), megadja neki az elsőbbséget, úgyhogy alapból ez alapján közelítette meg a kereszteződést. látszik rajta, közlekedtem én már mindennel, hogy észrevegyem az ilyesmit. a mögötted haladó (amúgy tényleg szabálytalan, nem vitatom) kb akkor előzött amikor intettél, és azért kezdett bele az előzésbe, mert az autósnak eszébe sem volt, hogy kihasználja az elsőbbségét. ez mint említettem látszik a mozgásán. ennél durvábbak történnek 10 percenként még vidéken is, ne viccelj már.

Ismeretlen_29997 2008.10.08. 22:52:38

Tudod, miután nap mint nap komoly energiát fordítok a (bringás) közlekedési helyzet javítására a szabadidőmből, kicsit érzékenyebb vagyok ezekre a helyzetekre. Elég szomorú, hogy pl. zöld lámpánál nagyobb veszélyben vagy, mint pirosnál, hiszen előbbi esetben a lámpában bízol, utóbbinál pedig az érzékszerveidben. Igen, sajnos történnek jóval durvábbak, de ha pattogunk a jogainkért, a kötelezettségeinket is számba kell venni. Ha a zebrára tötymörögve lép a félénk gyalogos, akkor sem kerülheti ki az előtte megállót a türelmetlen köcsög. Elvileg. Nem mellesleg azt sem szeretném, ha elfogultsággal vádolnának, ezért kerül fel ilyen videó is.
süti beállítások módosítása